Sügis



" Onu Aivar, miks need lehed puu küljest maha kukuvad?"

"Sügis, see on sügis..." Vastasin kunagi õetütrele.

Jah, ta tuleb igal aastal. Pushkini lemmikaastaaeg. (Unõlaja pora, ochei otsherovanje, prijatno mne tvoja proshalnaja krasa...) Nagu tuleb ka talv ja siis kevad...

Mõnele kohe üldse ei meeldi, aga sügisele on omad head küljed. Näiteks mulle meeldib sügiseti väga jooksmas käia (mitte Marti jooksmas) Ja siis need head tuuled on ka tihtipeale sügiseti!!


Mingil hetkel saabusid sel aastal päris head läänekad. Saime väikeste asjadega mõnusalt sõita. Kuigi palju oli kasutusel minu kõige väiksem komplekt - 78L Fanatic Freewave ja Neilpryde 4,4 Zone, tegin oma arengumanöövri millegipärast suurema (88L) Freewave laua ja 5,4 purjega. Et siis sain lainest alla sõites keerata korralikult jalad switchi ja purje cluefirsti ja niimoodi bottomturniga uuesti laine peale sõita. Millegipärast pole see varem õnnestunud. Ikka on laud spinninud või midagi muud. Penny, kes alloleval pildil sedasama teeb, ei uskunud isegi, et ma pole sinnani varem jõudnud...


Ja discgolfi käisin ka vahepeal igal hommikul mängimas. Muutsin mingeid väga väikesi nüansse, aga paistab et sellest piisas natuke paremaks saamises. Tuligi õige mitu head võistlusmängu sisse ja ränk on üles läinud.


Tõeliselt nauditava mängu viskasime Kõrvemaal. Päike säras ja sooja oli rohkem, kui mõnel Jaanipäeval.


Ja see oli tõesti ilus!!! Mihkel muudkui pildistas...



Nagu eespool öeldud, siis jooksmine on taas au sees. Pirita Surfiklubi sees moodustus jooksuklubi mis on allpool pildil ka.

Pildil: Esimene jooksuklubi trenn ja initsiatiivgrupp

Pildil: ja jooksuklubi suureneb

In action

Pulsid langevad (ühel hommikul oli juba 36) ja samm läheb kergemaks. Vahele üks hea jooksuartikkel SIIN.
Uskuge või mitte aga mu parem põlv oli varem kuidagi imelik, raksus ka ja natuke oli kerge valu sees. Umbes 5-6 jooksukorra järel on põlv OLULISELT parem. Kõhrele on vist korralikumat muljumist vaja...
 Martin meelitas mu jooksujärgse sauna järel jõkke hüppama. On ikka mõnus taastumisprotseduur küll!! Tulime jõest sauna poole ja Martin arvas, et me oleme nagu karuturu börsimaaklerid: ilm läheb paljude arvates kehvaks, aga meie saame just sügisjooksu, vihma ja külma jõge nautida.

Veel surfi juurde tagasi tulles tuleb märkida, et ostsin endale veel ühe 100-liitrise slallika. iSonicu kõrval on mul siis nüüd Tabou Manta, mis peaks raskete ilmadega oluliselt kontrolli lisama. Welcome to family!!! Panen pildi ka. Varsti.
Tuleb veel ära märkida, et sel sügisel surfisusse jalga ei saanudki. Vesi oli minu viimaste sõidupäevadeni 11-12 kraadi soe ja ilma kannatamiseta sain paljajalu sõita. Külm näpistab kõige rohkem sõrmi. Ühel päeval tegin 110-liitrise Manta ja 7,8 purjega 20st jibest 18 glissis kohe hakatuseks... Tundus megasess olevat. Aga siis läksid sõrmed külmast tuimaks ja üldse ei tulnud enam välja asjad. Lihtsalt trapetsis loksuda on muidugi võimalik, aga see ei paku rahulolu.

Edasised plaanid:



Muuhulgas valmistun usinalt treenerieksamiks, et 5. tase kätte saada. Novembris tuleb teadmiste kontroll. Ja pärast seda mõtlesin Dahabi külastada. Polegi juba ammu seal käinud...

Kommentaarid