Vana kuld 1: Pehme tüng




Pehme tüng
By aivar
18.04.2006

Mõnusalt tugev tuul


Pilt ilmselt sellest ajajärgust

Võtsin hommikul parajasti kurgimaski näo pealt ära, kui tuli selline tunne, et peaks surfama minema. RSX proff Henri "Vojtek" Kaar lubas ka päise päeva ajal kohale ilmuda, mistõttu jätsin töötegemise rikaste inimeste hooleks ja sõitsin Pirtale. Nagu arvata võis, puhus tuul ja hakkasin 11,0 purje üles rigama.
 Vahepeal näitas ennast ka Henri, kuid kadus jälle. Kui purje lahti viskasin, hakkas telefon helisema. Asi läks nii hulluks, et Niine käskis webcami põhjal analüüsides mul alt (downhaul) veel peale tõmmata. Tegin nagu kästud.
 Asju mere äärde vedades märkasin küll, et liiv lendab aga eks ta vahel ikka lendab. Rannastardist peale astudes oleks pidanud otse jalaaasadesse astuma, sest pedaal oli kohe põhjas. Muulist mööda sõites üritasin lakkamatult jalgu aasadesse saada, kuid viimati paljajalu sõites olid keegi aasad jube väikeseks teinud. See ei seganud täiega glissamist. Pöördusin ikkagi kaldale ja reguleerisin kõik mis vaja. Järgmisel katsel oli kõik väga hea, kuni veel kannatada suutsin. Aga kui lõpuks korralik pagi tuli, siis hakkasin kahekraadises vees ujuma ja asju uuesti üles tõmbama, mis võttis tugeva tuule tõttu väga palju aega. Vähemalt külm ja lõbus oli. Siis sõitsin kaldale tagasi, sest mis liig see liig.
 Ülejäänud päev läks külmetades ja kiibitsedes, sest saabus kohale Põhja-Eesti formulaparemik. Esialgu sõitis Silver 9,0ga ja see oli peaaegu sobiv. Siis muidugi Martin 11,6ga, millest ma aru ei saa,sest 5,0 oleks paras olnud. Tuul hakkas natuke vaikima ja ülejäänud said kõik mõnusalt sõita, kuigi osad väsisid väga ära. Mul oli päris külm ja rohkem ei läinud, kuigi päris paha oli vaadata. Sest selgus, et liiga vara kohaletulemine võib külma vee puhul samuti tünga tähendada, kui pärast peale minna ei taha.  Lõpuks kinkis Jürgen mulle väikese märgi, mille peal oli kirjas: "Tapa nad kõik". Aga seda ma vist ei tee ikka. Mis siis, et tünga sain. Kokku puhast sõiduaega 15 minutit. Puri NS 11,0 ja uim R13 M (Deboichet)

Kommentaarid